Pátek, 29. března 2024

Křišťálová popelnice za rok 2013 patří Jeseníku

Křišťálová popelnice za rok 2013 patří Jeseníku

Ze slavnostního večera v Hradci Králové uspořádaného v rámci červnové konference Odpady a obce si za prvenství v celostátní soutěži obcí ve třídění odpadů O křišťálovou popelnici za rok 2013 putovní trofej pro vítěze odnesli zástupci města Jeseník (Olomoucký kraj). Druhé místo v soutěži patří městu Třinec, třetí příčku obsadilo město Říčany.

Kromě těchto tří nejlepších se letos do finále probojovaly i Valašské Klobouky, Sezemice, Planá nad Lužnicí, Olomouc (loňský vítěz), Líně, Obrataň, Bedřichov, Čejkovice, Hradec nad Moravicí, Slavkov u Brna a Dvůr Králové nad Labem.

Soutěž O Křišťálovou popelnici pořádá už od roku 2004 autorizovaná odpadová společnost EKO-KOM, přičemž jednotlivá sídla jsou v ní hodnocena podle dosažených výsledků při nakládání s komunálním odpadem, míry aktivity, komplexnosti hospodaření, ale i informování občanů. Hodnocení obcí a měst se provádí především na základě údajů poskytovaných obcemi systému EKO-KOM v rámci jejich pravidelného výkaznictví.

V soutěži O Křišťálovou popelnici Jeseník pravidelně získává přední místa. Prvenství Jeseničtí slavili už v roce 2008. To ještě více násobilo jejich radost z vyhlašování letošního vítěze (na snímku).

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů