Čtvrtek, 28. března 2024

Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám

Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám

Při příležitosti oslav 40 let dobrovolnictví pro přírodu a památky spouští Hnutí Brontosaurus soutěž s názvem Příběhy nadšení.

Před 40 lety odstartovali lidé z Hnutí Brontosaurus obrovskou vlnu pomoci přírodě a památkám. Desetitisíce nadšenců nezištně opravovaly hrady, kosily louky, sázely stromy nebo třeba uklízely černé skládky. Svými činy změnili naši zemi jako málokdo. A pokračují v tom dodnes. Nejen s Brontosaurem, ale i s jinými organizacemi nebo prostě sami.

Při příležitosti tohoto výročí se Hnutí Brontosaurus rozhodlo uspořádat soutěž s názvem Příběhy nadšení. Chce tak vytvořit mozaiku českého dobrovolnictví pro přírodu a památky od roku 1974 až po současnost. Hledá silné životní příběhy lidí, osudy lokalit, ale i nevšední zážitky z dobrovolničení.

Ze všech příspěvků vybere odborná porota 12 absolutních vítězů, jejichž příběhy zpracujeme do veliké výstavy a autoři obdrží hodnotné ceny. Zároveň budou autoři všech příspěvků a nominací zařazeni do slosování, z kterého vzejdou další výherci, kteří taktéž obdrží hodnotné ceny. Vyhrát tedy může každý!

Sběr příběhů probíhá v průběhu celé! ho července. V srpnu proběhne vyhodnocení a zpracování výherních příspěvků a výsledky vyhlásíme v září na "Festivalu dobrovolnictví a oslav 40 let působení Hnutí Brontosaurus -- Dort pro Brontosaura".

Veškeré podrobnosti k soutěži lze nalézt na www.pribeh-nadseni.cz

Kontaktní osoba: Dominik Grohmann
Telefon: 603297218
E-mail: redakceHB@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů