Pátek, 29. března 2024

Škoda budě vyrábět i hybridy

Škoda budě vyrábět i hybridy

Potvrzení o záměru vyrábět hybridní verze aut vychází z aktuální žádosti automobilky Škoda Auto o rozšíření hlavního výrobního závodu v Mladé Boleslavi. Výrobní hala, kde se dnes vyrábějí modely Octavia a Rapid se má podle informací MF Dnes rozšířit tak, aby mohla vyrábět navíc až 250 hybridních aut denně.

Tento údaj je nutné brát tak jak je, tedy se slovem "až". Ročně by to totiž znamenalo výrobu téměř 70 000 hybridních aut. Takový odbyt hybridů by bylo pro Škoda Auto obtížné zajistit v zahraničí, natož v České republice (ačkoliv zde Škoda zdaleka ovládá největší část trhu).

Novinky Škoda Auto budou plug-in hybridy. To znamená, že budou disponovat větší baterií než běžné hybridy jako je Toyota Prius, které jim umožní ujet až několik desítek kilometrů pouze na elektřinu. Tu bude možné do auta dobít doma z běžné zásuvky.

Takové auto může být pro české zákazníky velmi výhodné, protože z mnoha výzkumů plyne, že denní nájezd většiny českých (resp. evropských) řidičů nepřesahuje několik desítek kilometrů. Na trasy dlouhé sto a více kilometrů se většina řidičů pouští pouze několikrát do roka.

Superb v roce 2016

Otázkou je, zda bude plug-in hybrid značky Škoda výhodnější než práv v úvodu zmíněná Škoda Octavia G-TEC s pohonem na CNG. Případné jiné dnes dostupné alternativy.

MF Dnes informuje, že Škoda Superb Plug-in hybrid by se měla na trhu objevit v roce 2016. Octavia do zásuvky pak o rok později. Pro Škoda Auto jde zároveň o důležitý krok směrem k plnění stále přísnějších emisních cílů .

ZDROJ: www.cro.cz, kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů