Čtvrtek, 25. dubna 2024

TASY recykluje pneumatiky přes 20 let

TASY recykluje pneumatiky přes 20 let

TASY s.r.o. se sběrem, tříděním a zpracováním pneumatik zabývá od roku 1991.
Od svého vzniku společnost zajišťovala sběr pneumatik z celé České republiky i ze Slovenska. Ročním zpracovaným množstvím vždy patřila k největším na domácím trhu. Za dobu své existence společnost zajistila ekologické využití více než 250 000 tun opotřebených pneumatik. Toto množství pneumatik, naložené na běžné návěsy by zaplnilo celou dálnici D1 v obou směrech.

Zpětný odběr pneumatik

Schválením zákona č. 185 o odpadech v roce 2001 se staly pneumatiky jednou z komodit, na které se vztahuje tzv. povinnost zpětného odběru, čímž vstoupila do oblasti nakládání s opotřebenými pneumatikami alespoň nějaká pravidla.

V principu lze konstatovat, že povinnost zajištění ekologického využití pneumatik byla touto zákonnou normou přesunuta na výrobce a dovozce pneumatik(povinné osoby). TASY s.r.o.(oprávněná osoba) nabídla spolupráci jednotlivým povinným osobám a na základě uzavřených smluv zajišťuje provádění zpětného odběru opotřebených pneumatik od zákazníků povinných osob.

Naše společnost má po celé ČR rozmístěno více než 80 kusů velkoobjemových kontejnerů a zajišťuje detailní sběr v podstatě od všech zákazníků povinných osob, se kterými má uzavřenou smlouvu. Samozřejmostí je neustálé udržování vyrovnané bilance nakládání s pneumatikami. Což v praxi znamená, že není možné, zejména z důvodu dodržení požárních předpisů vytvářet velké zásoby pneumatik nebo hotových výrobků. Tato podmínka klade velké nároky na operativní vedení této činnosti. Nedílnou součástí zpětného odběru je také zajištění důkladné evidence.

ZDROJ: TASY

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů