Pátek, 29. března 2024

Na financování projektu OPŽP stále není pozdě!

Na financování projektu OPŽP stále není pozdě!

Státní fond životního prostředí ČR letos zadministruje historicky největší počet Rozhodnutí o poskytnutí dotace. K 17. listopadu jich bylo vydáno 5 059 s výší dotace EU 34,2 miliardy korun a další stovky každým dnem přibývají. V roce 2013 bylo vydáno 3 533 Rozhodnutí o poskytnutí dotace ve výši 21 miliard korun.

Akcelerační opatření, zejména zefektivnění všech procesů a administrace rychloobrátkových výzev přináší své plody v mimořádném počtu projektů ve fázi realizace a v na to navazujícím čerpání prostředků EU. Žadatelé o podporu, kteří mají stále pouze registrační list, a provedli výběrové řízení, by měli ve vlastním zájmu usilovat o to, aby co nejdříve získali Rozhodnutí o poskytnutí dotace. To získají pouze tehdy, pokud ihned po uzavření smlouvy o dílo zkontaktují svého projektového manažera a na Státní fond životního prostředí ČR zašlou všechny potřebné dokumenty. SFŽP ČR garantuje, že Rozhodnutí o poskytnutí dotace vč. případné Smlouvy na prostředky SFŽP ČR jim pak budou vydány do několika dní.

,,Děkuji všem žadatelům, kteří nám zaslali potřebné dokumenty, a kterým jsme již mohli Rozhodnutí o poskytnutí dotace vydat. Zároveň vyzývám všechny ostatní, kteří tak dosud neučinili, aby neváhali, odeslali nezbytnou dokumentaci na Fond a mohli tak do 5. prosince podat žádost o platbu," uvedl Petr Valdman, ředitel SFŽP ČR.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů