Úterý, 19. března 2024

Povodně v Malajsii

Povodně v Malajsii

Ministerstvo zahraničních věcí nedoporučuje cestovat do východní části pevninské Malajsie, kterou koncem prosince zasáhly mohutné přívalové deště a rozsáhlé povodně. I když se situace v nejpostiženějších státech Kelantan, Pahang, Terengganu a Perak uklidnila, na mnoha místech záplav zůstává problém se zásobováním pitnou vodou a potravinami, došlo ke škodám na infrastruktuře a přetrvávají potíže s dodávkami elektrické energie.

Národní park Taman Negara by měl být opět zpřístupněn veřejnosti 15. ledna, vzhledem k devastaci infrastruktury bude nicméně nutno prověřovat možnosti ubytování přímo s operátory národního parku. Také přístup ke správnímu sídlu parku Gunung Tahan ze strany Sungai Jeram stále není možný, a to kvůli sesuvům půdy nedaleko Merapoh.

V případě nouze kontaktujte konzulární pohotovost zastupitelského úřadu ČR v Kuala Lumpur na tel. +6 012 292 7790. Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje registraci v databázi cestovatelů na adrese http://drozd.mzv.cz.

ZDROJ: mzv.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů