Čtvrtek, 28. března 2024

Další podzemní kontejnery v Jihlavě

Další podzemní kontejnery v Jihlavě

Na ulicích Jana Masaryka a Palackého vzniknou další nové kontejnery, které nejsou vidět. Jedná se o podzemní kontejnery, podobné těm na jihlavském Masarykově náměstí pod obchodním domem Prior.


Nová podzemní stanoviště kontejnerů na tříděný odpad vzniknou v jihlavské ulici Palackého za Snahou a také v ulici Jana Masaryka poblíž gymnázia. Tam bude navíc upravena šířka silnice a vzniknou zde bezbariérové chodníky. K vývozu odpadků z podzemního kontejnerového stání je potřeba speciální auto. Díky tomu, že jedny podzemní kontejnery v krajském městě už jsou, Služby města Jihlavy takovým autem disponují.

Celkem tato investice vyjde na 4,3 milionu korun. Peníze na investici pocházejí z Ekologického fondu. Jedná se tedy o finance, které město dostalo jako odměnu za třídění odpadu. Nyní je město využívá účelově, tedy opět na podporu třídění odpadů. Hlavní výhodou podzemních kontejnerů je především jejich lepší estetický vzhled a díky jejich velkému objemu také méně časté svozy.

ZDROJ: www.tridime-vysocina.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů