Sobota, 20. dubna 2024

Ministerstvo zemědělství spouští novou webovou aplikaci usnadňující vyhledávání informací o protipovodňových opatřeních

Ministerstvo zemědělství spouští novou webovou aplikaci usnadňující vyhledávání informací o protipovodňových opatřeních

Novou vizuální webovou aplikaci, která umožní všem uživatelům rychle a snadno vyhledat informace o 379 protipovodňových opatřeních vybudovaných v České republice v rámci II. etapy programu Prevence před povodněmi, zpřístupnilo na svých stránkách Ministerstvo zemědělství.

Nová webová aplikace nabízí mapu České republiky barevně rozčleněnou na oblasti pěti povodí (Vltava, Labe, Morava, Ohře a Odra) se všemi protipovodňovými opatřeními vystavěnými v letech 2007 - 2014. Investory těchto staveb byly státní podniky Povodí, Lesy ČR, Magistrát hl. města Prahy, obce nebo Zemědělská vodohospodářská správa.

,,Zpřístupněním této aplikace chceme veřejnosti poskytovat přehledné informace o rozmístění protipovodňové ochrany na našem území spolu s detailními údaji o stavbách v jednotlivých regionech," řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Aplikaci najdete na portálu eagri.cz v sekci Voda pod odkazem Prevence před povodněmi II. etapa. Po kliknutí na jedno z povodí se otevře mapka s rozlišením jednotlivých závodů a s bodovým označením staveb. Po dalším kliknutí na konkrétní bod umístění stavby se otevře tzv. ,,krycí list" s názvem stavby, vodního toku a umístění v katastrálním území. Zde je uveden stav před stavbou protipovodňového opatření, cílová míra ochrany, popis provedených prací, finanční náklady projektu, výše dotační podpory na výstavbu a další podrobné údaje. Krycí list je doplněn podrobnou situační mapkou a fotodokumentací z období před stavbou i po jejím dokončení.

Průvodce aplikací DOC Otevírá se do nového okna. (DOC, 3 MB)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů