Pátek, 29. března 2024

KMV počítají s vlaky na Moravu i nadále

KMV počítají s vlaky na Moravu i nadále

Společnost Karlovarské minerální vody (KMV) vypravila z Kyselky na začátku března už dvoustý vlak s 16 plně naloženými vagony svých produktů na 470 km dlouhou trasu do distribučního centra na Moravě. Díky pozitivním zkušenostem počítají KMV s železniční přepravou i do budoucnosti.

Nasazení vlakových souprav od léta roku 2012 nahradilo už téměř 4500 kamionů, které by jinak křižovaly s nápoji jako Mattoni, Magnesia nebo Aquila zemi ze západních Čech až k distribučnímu centru u Prostějova. Společnost po kolejích vysílá na Moravu většinu svých produktů.

Obnovení železniční vlečky z Kyselky do Vojkovic nad Ohří a následné oživení dopravy po železnici v srpnu 2012 se ukázalo jako životaschopné a železniční doprava je nyní významnou součástí distribučního řetězce KMV. Nyní společnost zpravidla vypravuje mimo hlavní sezonu jeden až dva vlaky týdně, v sezonní špičce to bývají dva až tři vlaky týdně.

Tento projekt ukazuje, že za určitých podmínek lze po železnici vozit i rychloobrátkové zboží. "Nasazením vlakových souprav jsme už nahradili jízdu celkem 4461 kamionů," řekl Alessandro Pasquale, generální ředitel KMV. "Nahrazení tak velkého množství kamionů ekologičtější přepravou po železnici je naším dalším krokem k ochraně životního prostředí. Vzhledem k pozitivním zkušenostem počítáme s přepravou po železnici i do budoucnosti," dodal Pasquale.


O PROJEKTU ŽELEZNIČNÍ VLEČKY

28. srpna 2012 vyjel z Kyselky první vlak s nákladem přes 556 tisíc litrů zdejší minerální vody po obnovené železniční vlečce do Vojkovic nad Ohří, kterou vybudoval a roku 1895 uvedl do provozu Heinrich Mattoni, zakladatel stejnojmenné společnosti, jejímž nástupcem jsou Karlovarské minerální vody. Rekonstrukce železniční vlečky na devítikilometrové trase Kyselka - Vojkovice nad Ohří trvala necelé čtyři měsíce.

Manipulaci s železničními vozy na vlečkách a jejich dopravu do předávacích železničních stanic zajišťuje společnost Rail system s vlastními dieselelektrickými lokomotivami řady 749. V předávacích stanicích si vlakové soupravy přebírají elektrické lokomotivy společnosti ČD Cargo, které je přepravují na další trase.


Z Kyselky odjelo na Moravu už přes 200 vlaků.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů