Sobota, 20. dubna 2024

Přihlaste se na ekologické oskary! Registrace končí 30. dubna

Přihlaste se na ekologické oskary! Registrace končí 30. dubna

Postavili jste si dům v pasivním standardu? Šetříte energie a snažíte se chránit životní prostředí? Přihlaste do konce dubna svůj projekt do ekologických oskarů a vyhrajte vůz Škoda Octavia!

E.On Globe AwardsSoutěž E.ON Energy Globe Award ČR, známá mezi odbornou i laickou veřejností jako ekologický oskar, oceňuje projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Jedná se o mezinárodní soutěž, kterou v České republice již od roku 2008 pořádá energetická společnos E.ON.

Cílem soutěže je ocenit nápady, které pomáhají šetřit životní prostředí a energie. Předkladatelé nejlepších projektů obdrží hodnotné ceny od partnerů soutěže i od jejího iniciátora - společnosti E.ON. Důležitou součástí soutěže je také zajištění širší publicity vítězným i nominovaným projektům, díky níž mohou tyto projekty sloužit jako zdroj inspirace pro ostatní.

Soutěž je vyhlašována v pěti kategoriích - Obec, Kutil, Firma, Mládež a Nápad, která hodnotí dosud nezrealizované projekty. Přihlásit do soutěže se může každý, jehož projekt splňuje základní myšlenku soutěže.

Z přihlášených projektů nominuje odborná porota tři nejlepší z každé kategorie. Vítězové těchto kategorií i celkový vítěz soutěže jsou představeni v průběhu slavnostního vyhlášení, které se vždy koná za účasti kamer České televize. Celkový vítěz je pozván k účasti na mezinárodním finále soutěže Energy Globe Award, které se každoročně koná v jedné ze světových metropolí.

Přihlašování projektů do 7. ročníku soutěže končí 30. 4. 2015! Přihlásit se můžete zde.

Zdroj: www.pasivnidomy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů