Čtvrtek, 25. dubna 2024

Využijte "Exportní akcelerátor"

Využijte "Exportní akcelerátor"

Dvanáct tuzemských firem, které mají potenciál uspět na zahraničních trzích, se předposlední dubnový týden zúčastnilo prvních lekcí Exportního akcelerátoru. Projekt, který připravil český Google, by jim v tom měl pomoci s využitím digitálních marketingových metod.

Exportní akcelerátor je určen především pro malé a střední podniky, které jednak uvažují o možnosti vstoupit na zahraniční trhy, ale i ty, které již v zahraničí působí a chtějí svoje exportní aktivity rozšířit. Bezplatný tříměsíční program složený z přednášek, workshopů a individuálních konzultací seznámí účastníky s nejdůležitějšími etapami marketingových kampaní, od stanovení cílů, přes nastavení měření až po výběr trhu.

,,Velká výhoda našich marketingových nástrojů spočívá v tom, že přes jednu platformu, přes jedno rozhraní můžete ze své kanceláře plánovat a realizovat marketingové kampaně kdekoliv na světě a navzájem porovnávat a optimalizovat jejich výkonnost," říká obchodní ředitel českého Googlu Jan Vraný.

Internetové nástroje jsou vhodné především pro firmy, které nabízejí digitální obsah. Ten jde totiž distribuovat po celém světě výrazně snáze, než vyrobené zboží. Do akcelerátoru se tak zapojily například firmy produkující on-line hry, internetovou seznamku nebo chatovací program.

Pro prezentaci podniků na webu je rovněž důležité, jaká je hlavní motivace jejich zakladatelů. Zda chtějí provozovat dlouhodobý udržitelný byznys nebo najít investora, který od nich jejich nápad odkoupí.

V Exportním akcelerátoru firmám předávají zkušenosti experti českého Googlu, jako je Taťána le Moigne, David Špinar, Jan Vraný, Markéta Kabátová nebo Jan Zdarsa. Kromě odborníků z Googlu jsou mezi lektory takémajitelé a manažeři úspěšných firem, profesionálové z digitálních agentur a další experti na on-line marketing.

Díky internetu mohou dnes i nejmenší firmy uspět na globálním trhu. Google se nedávno zavázal k podpoře digitální ekonomiky a kvůli tomu chce do příštího roku vyškolit v těchto dovednostech v Evropě jeden milion lidí především z malých a středních firem.

Nejdůležitější témata z Exportního akcelerátoru najdete v příštích týdnech v seriálu na stránkách portálu BusinessInfo.cz.

ZDROJ: businessinfo.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů