Středa, 24. dubna 2024

Blaničtí cyklorytíři vyjedou již tuto sobotu!

Blaničtí cyklorytíři vyjedou již tuto sobotu!

V sobotu 23. května 2015 se v Kraji blanických rytířů na Benešovsku uskuteční již desátý ročník cyklistické akce s názvem ,,Blanický cyklorytíř". Akce zahájí cyklistickou sezónu na cyklotrase ,,Po stopách blanických rytířů".

I pro tento ročník jsou tradičně připraveny dvě cyklotrasy - pro zdatné cyklisty a pro rodiče s dětmi. Obě cyklotrasy začínají v Kondraci ve Farním muzeu. Delší cyklotrasa, dlouhá 34 km, vede kolem bájné hory Blaník přes stejnojmennou chráněnou krajinnou oblast. Na trase naleznou návštěvníci odpočinková místa s ilustrovanými legendami o blanických rytířích. Cyklotrasa pro rodiče s dětmi, která měří 8 km, bude doplněna zastaveními s plněním různých cyklistických i vědomostních úkolů.

,,Blanický cyklorytíř startuje z Kondrace letos již počtvrté. Stáli jsme na samém počátku této dnes již tradiční akce a jsme rádi, že můžeme pořádat i jubilejní 10. ročník. Vlastní cyklotrasa ,,Po stopách blanických rytířů" vznikla před devíti lety společně s projektem ubytovny ,,U blanických rytířů" u nás v Kondraci. Pro spokojenost všech účastníků uděláme vše, co bude v našich silách a pevně doufám, že nám pomůže také počasí," říká starosta Kondrace Miroslav Matuška.

Účastníci letošního ročníku ,,Blanického cyklorytíře" startují v sobotu 23. května průběžně mezi 13. a 14. hodinou z Farního muzea, kde bude akce také zakončena.

Všichni účastníci, kteří cyklotrasu absolvují a do cíle dorazí s potvrzenými kartami z jednotlivých stanovišť, obdrží pamětní list a budou blanickým rytířem pasováni na Blanického cyklorytíře 2015. V cíli je zajištěno občerstvení včetně hudební produkce.

Cyklistickou akci pořádá obec Kondrac ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody Vlašim a obcemi Pravonín, Načeradec, Veliš, Ostrov a Louňovice pod Blaníkem.

Účastnický poplatek 20,- Kč.


Kontakt:
Miroslav Matuška, starosta Kondrace, tel. 317 843 088, 724 189 535
Ivana Křížová, organizační zajištění, tel. 776 606 648, ivana.krizova@nature.cz


www.cyklorytir.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů