Čtvrtek, 25. dubna 2024

Blanický rytíř už po desáté pasoval nové cyklorytíře

Blanický rytíř už po desáté pasoval nové cyklorytíře

V sobotu 23. května 2015 vyjeli malí i velcí cyklisté na trasu jubilejního desátého ročníku akce Blanický cyklorytíř, která tradičně zahajuje cyklistickou sezónu na cyklotrase s názvem Po stopách blanických rytířů.

V letošním roce se startovalo v Kondraci z Farního muzea. Na startu pořadatelé přivítali celkem 404 zapsaných účastníků, kteří měli na výběr ze dvou tras. Delší trasa, která měří 34 kilometrů, byla určena zdatnějším cyklistům, které provedla Chráněnou krajinnou oblastí Blaník. Kratší, osmikilometrovou trasu využili především rodiče s menšími dětmi, které cestou čekala zastavení s připravenými úkoly.

Nejmladšímu účastníkovi bylo šest měsíců a nejstaršímu sedmdesát sedm let. Akci slavnostně odstartoval starosta Kondrace, Miroslav Matuška, který vzápětí sedl na kolo a vydal se na trasu spolu s ostatními. V cíli na unavené, ale spokojené účastníky čekal Blanický rytíř, který každého, kdo nasbíral razítka z jednotlivých stanovišť, pasoval na Blanického cyklorytíře roku 2015 a od dvorní dámy dostali všichni pamětní list.
blaničtí
,,Přes naše obavy, pramenící z nestálého počasí posledních dní, se počasí nakonec vydařilo, nepršelo a místy i vysvitlo sluníčko - na cyklistický výlet to bylo úplně ideální. Blanický cyklorytíř startoval z Kondrace letos již počtvrté a podle mého názoru se letošní ročník vydařil," zhodnotil akci starosta Kondrace.

Pro účastníky bylo v cíli připraveno občerstvení a atmosféru celého odpoledne zpříjemňovala svými písněmi kapela Náhodná setkání.

Cyklistickou akci pořádala obec Kondrac ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody Vlašim, městysy Louňovice pod Blaníkem a Načeradec a obcemi Pravonín, Veliš a Ostrov.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů