Čtvrtek, 28. března 2024

Plevelné RozVerky Ekologického institutu Veronica

Plevelné RozVerky Ekologického institutu Veronica

Setkání Klubu přátel přírodních zahradníků

Přijďte spolu s námi na slavnostní otevření Naučné bylinkové zahrady v Ráječku, 30 km severně od Brna. Akce se koná 13.6.2015 u Staré školy v Ráječku od 9.30 hod. Na setkání bude přednášet zakladatelka zahrad bez hranic, paní Bochničková o léčivých a medonosných bylinkách. Můžete se těšit také na poradenský stánek ZO ČSOP Veronica s prodejem zahradnických publikací. Čeká na vás také bohatý program, o který se postará dechová hudba z Blanska, MŠ a ZŠ Ráječko a další. Občerstvení bude zajištěno a vstup na akci je zdarma.
Více informací naleznete zde.

Setkání Klubu přátel přírodních zahradníků

Ekoporadna: Existuje ekologická náhrada herbicidů s glyfosátem?

O toxicitě glyfosátu se vedou dohady několik desítek let, zvláště proto, že se používá v obrovských množstvích (v České republice je to téměř 20 % z celkového množství použitých herbicidů). Existuje tedy chemická náhrada glyfosátu, nebo se musíme spolehnout na vlastní síly? Pro použití malospotřebiteli je u nás povoleno celkem 8 účinných látek, z nichž každá má své ale..
Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj a Lipka vyhlašují soutěž diplomových prací

Letos se koná již 13. ročník mezioborové soutěže diplomových prací se vztahem k životnímu prostředí a ekologii v Jihomoravském kraji. Absolventi bakalářského a magisterského stupně, kteří obhájili na podzim 2014 a na jaře 2015, mohou vyhrát až 10.000 Kč. Každý účastník získá publikaci ve sborníku s ISBN.
Více informací naleznete zde.

Prozkoumejte rybníky s novým číslem časopisu Veronica

Druhé letošní číslo se zabývá hlavně rybníky, životem v nich a okolo nich, ale také krajinami zaplavenými přehradami (Lipno, obec Chudobín na dně Vírské přehrady), anebo na zaplavení zbytečně čekajícími (slovenská obec Slatinka). Co se nevešlo sem (např. Gabčíkovo), otiskneme někdy příště. A po úspěchu dvou ovocnářských čísel otvíráme novou rubriku na toto téma.
Více informací naleznete zde.

Nahlédněte do Veroničího E-obchodu:

Nově vám v elektronické obchodu nabízíme několik titulů, které jsme vydali, ale doposud jsme je samostatně neprodávali. Těšit se můžete na již 6. přepracované vydání Desatera domácí ekologie, ve kterém naleznete osobní vyzkoušená doporučení a náměty na témata energie, voda, nakupování, ovzduší, odpady, doprava, zahrada, potrava a zdraví, příroda, globalizace a lokalizace. Další zajímavou novinkou je publikace renomovaného autora Jana Hollana Co s okny? s podtitulem Upravená stará okna lepší než nová. Najdete v ní odpovědi na otázky jak okna fungují, jak mohou fungovat lépe, poradí s utěsněním oken, lepším zasklením a střešními okny. Titul Umění vybírat nám napoví, jak lépe a ekologicky nakupovat věci každodenní potřeby, ale i elektroniku nebo nábytek.
Více informací naleznete zde.

Poslední volné místo na táboře pro rodiče s dětmi v Hostětíně!

Uvolnilo se nám místo pro jednu rodinu na táboře
pro rodiče s dětmi v termínu 3. - 7. srpna 2015 v Centru Veronica
Hostětín. Zájemci neváhejte a hlaste se na e-mail
katerina.elefantova@veronica.cz
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů