Úterý, 19. března 2024

Global Water Dance - Tanec pro vodu opět po dvou letech v Praze!

Global Water Dance - Tanec pro vodu opět po dvou letech v Praze!
Představujeme celosvětový enviromentálně-umělecký projekt, jehož cílem je upozornit širokou veřejnost na globální problematiku pitné vody. Tanec pro vodu se koná jednou za dva roky na 80ti lokalitách po celé zeměkouli, v jeden den i hodinu a přenosy budou vysílány online. V Praze se bude tančit potřetí, tentokrát u fontány v Kinského zahradě v rámci festivalu United Islands. Celosvětová akce vypukne 20.6. 2015 v 17 h. V Praze bude tančit 10 profesionálních tanečníků, 20 neprofesionálních a živá hudba pro naši choreografii bude tvořena skvělými muzikanty: Hearn Gadbois - bubny, Michal Hrubý - saxofon, klarinet, Esko Maekinen- kontrabas, Anna Romanovská - koto, housle.
Global Water Dance v Praze pořádá občanské sdružení Open field, které se věnuje tanci, hudbě a vzdělávání. Od roku 2006 jsme vytvořili několik velkých mezinárodních tanečně-hudebních projektů: Hedvábná stezka, Rumi Alive, festivaly Dance Meridian 2008-2014. Naší velkou inspirací jsou východní asijské kultury, ale nejen ty - hudba, způsoby pohybového vyjadřování, poezie a příběhy. Propojujeme kultury východu a západu a věnujeme energii do místní komunity, se kterou nás baví pracovat, společně tančit, tvořit a sdílet. Global Water Dances v Praze tvoříme potřetí pod vedením Reny Milgrom (tanečnice, choreografka, Laban Movement Analyst, tanečně-pohybová terapeutka).
Global Water Dances je modelem, jak prostřednictvím umění upozornit obyvatelstvo a vytvořit povědomí o problémech životního prostředí. Je to zároveň možnost, jak lidi sjednotit. Pohyb zrovna tak může poskytovat ztělesněný způsob vytváření komunity a přinést nové způsoby mezilidského chování.
Shlédněte krátké video z minulého ročníku: https://www.youtube.com/watch?v=Eji-ipd2Dao

Podrobnosti akce na HitHitu: https://www.hithit.com/cs/project/1312/global-water-dance-tanec-pro-vodu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů