Pátek, 19. dubna 2024

Ústí vypíše tendr na komunální služby za 850 milionů korun

Ústí vypíše tendr na komunální služby za 850 milionů korun

Ústí nad Labem vypíše výběrové řízení na zajištění komunálních služeb na příštích osm let. Předpokládaná hodnota zakázky je zhruba 850 milionů korun. Poslední krok dnes učinili zastupitelé, kteří schválili takzvanou účelnost zakázky. Stávající smlouva s firmou AVE končí městu na konci letošního roku.

Zatímco AVE zajišťovala komunální služby pro město komplexně, nová zakázka bude rozdělena do čtyř oblastí. "První z nich je zimní služba, letní čištění jak chodníků, tak vozovek. V druhé oblasti na provádění ručního dočištění města a vývoz odpadkových košů. V oblasti odpadového hospodářství to bude samostatná smlouva na řešení směsného komunálního odpadu. Poslední smlouva bude na zbylou část odpadového hospodářství jako je tříděný odpad, zřízení sběrných dvorů a velkoobjemový odpad," řekl vedoucí odboru majetku a dopravy ústeckého magistrátu Dalibor Dařílek.

Zastupitelé upozornili na to, že zakázku město vypíše na poslední chvíli. Stávajícímu dodavateli služeb smlouva vyprší na konci letošního roku. Úřad obří tendr připravoval půl roku. "Máme ještě reálný předpoklad pro to, aby zakázka bezvadně proběhla," řekl zastupitelům bývalý primátorův náměstek Martin Hausenblas (PRO!Ústí).

adávací dokumentace podléhala mimořádnému utajení. Kvůli maximální transparentnosti znal její znění úzký okruh lidí. Město ji oficiálně zveřejní do konce týdne na centrální adrese zakázek.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů