Pátek, 19. dubna 2024

Jubilejní 10. ročník BIOSLAVNOSTÍ ukázal, že i na dovolené lze vařit BIO

Jubilejní 10. ročník BIOSLAVNOSTÍ ukázal, že i na dovolené lze vařit BIO

Kolem 3 500 návštěvníků prošlo 11. července branami desátého ročníku BIOSLAVNOSTÍ ve Starém Městě pod Sněžníkem. Letošní hlavní motto festivalu znělo ,,Na dovolenou s PRO-BIO".

,,Návštěvníky chceme inspirovat, že i mimo domov se dá vařit ze zdravých surovin snadno, rychle a velmi chutně", říká Ing. Barbora Hernychová ze společnosti PRO-BIO. Stánky biojarmarku nabídly sortiment PRO-BIO i výrobky dalších ekofarmářů a výrobců. Jako novinka byly představeny směsi na pečení domácího chleba řady BIOLINIE - Chléb šestizrnný a Chléb žitno-pšeničný. ,,Pečení vlastního chleba je populární. Hotové směsi jsou tipem, jak si jednoduše chléb doma připravit", vysvětluje Ing. Barbora Hernychová.

Slavnostním přípitkem BIO sektu oslavili zaměstnanci i návštěvníci 10. narozeniny festivalu. Představitelé firmy popřáli BIOSLAVNOSTEM ještě mnoho dalších ročníků a poděkovali všem, kdo se na akci podílí a šíří dále myšlenku BIO. ,,Velké poděkování patří našim zaměstnancům, bez nichž by se akce nekonala. Společně se nám podařilo zvládnout náročnou situaci, kterou způsobila před několika dny noční bouře. Kvůli výpadku elektrického proudu a dalším omezením probíhaly finální přípravy v obtížných podmínkách", doplňuje Mgr. Jana Lysáková, výkonná ředitelka společnosti PRO-BIO.

Herečka Kamila Špráchalová, prozradila na pódiu nápady, jak ,,propašovat" zdravé potraviny do klasických pokrmů, které připravuje své rodině. Prohlédla si mlýn a sklady firmy.

Odpolední a noční hodiny patřily hudebnímu programu. Se skupinou Hromosvod vystoupil folkový klasik Vladimír Merta a festival svým energickým výstupem završilo seskupení muzikantů SUPERGROUP.CZ.

Další ročník BIOSLAVNOSTÍ se koná v sobotu 9. července 2016.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů