Pátek, 29. března 2024

Naše příroda za pozornost stojí. Zdokumentujte ji

Projekt Příběhy české přírody přináší foto soutěž a učí lépe vnímat krajinu kolem nás.

Naše příroda za pozornost stojí. Zdokumentujte ji

Příběhy české přírody, výjimečný populárně naučný projekt, jehož záměrem jeseznámit veřejnost s překvapivými poznatky o české přírodě, přináší letní foto a video soutěž. ,, Naše příroda je plná zajímavých příběhů. Cílem soutěže jeveřejnost do poznávání naší přírody vícezapojit," říká Veronika Němcová, marketingová manažerka odborné organizace Beleco, která akci organizuje ve spolupráci s firmou Megapixel. Soutěžící mohou posílat své příspěvky do tří soutěžních kategorií do 31. srpna 2015, podrobné informace o soutěži jsou na www.beleco.cz ,,Nejlepší fotografie a videa vybere odborná porota. Díla budou představena na putovní výstavě v Botanické zahradě v Praze, ve Středočeském muzeu v Roztokách, v Brně a dalších místech a budou publikována v NationalGeographic Česko a Moje země," doplňuje Veronika Němcová.

Patrony soutěže jsou držitelé ceny Czech PressPhoto - fotografové Filip Singer a Ondřej Prosický: "Jako fotograf divoké přírody jsem navštívil mnoho unikátních biotopů v odlehlých koutech světa, nejvíce si ale vážím příležitostí, které mám na dosah v české přírodě," říká špičkový fotograf a patron soutěže Ondřej Prosický.

O soutěži:

Zdokumentujte zázraky, které spolu vytvořili člověk a příroda. Fota a videa je možné posílat do těchto kategorií:

1. Příroda za dveřmi - foto

2. Krajina zázraků - foto

3. Příroda v akci - foto i video

Hodnotné ceny jsou připraveny pro třicet autorů nejlepších fotek a videí. Vyhrát je možné FotobatohNationalGeographic 5160 v hodnotě 5000 Kč, dárkové poukázky na nákup fototechniky v hodnotě až 7000 Kč od společnosti Megapixel nebo roční předplatné časopisů NationalGeographic, Moje země a Naše příroda.

Podrobnosti a pravidla na http://www.beleco.cz/pribehyceskeprirody/dokumentuj

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů