Středa, 24. dubna 2024

Brno: Úředníci lidem poradí, jak začít stavět

Brno: Úředníci lidem poradí, jak začít stavět

(šef) - Lidé, kteří se chystají postavit si na vlastním pozemku dům, rekreační chatu, garáž apod., se často nevyznají v předpisech, jimiž by se měli řídit. Proto Magistrát města Brna zavádí novou službu pro veřejnost - kontaktní místo pro občany, kteří potřebují poradit ve věcech územního plánu.

Nachází se na Odboru územního plánování a rozvoje MMB, Kounicova 67, Brno. Osobní návštěva je možná v úředních hodinách (Po, St 9-17, Pá 8-12), telefonický kontakt na č. 542 174 143 - ing. arch. Monika Jašková a na č. 542 174 585 - ing. Zuzana Křenková. E-mail: jaskova.monika@brno.cz,krenkova.zuzana@brno.cz.

,,V poslední době se na nás obrací velké množství individuálních stavebníků, kteří by si rádi na svém vlastním pozemku rádi postavili dům nebo rekreační chatu, ale nevyznají se v územněplánovací dokumentaci, popřípadě ví, že územní plán jim stavbu nedovoluje, ale neví, jakým způsobem si požádat o změnu - ten proces považuji za docela složitý pro laiky," řekl náměstek primátora pro územní plánování a rozvoj Martin Ander. ,,Proto jsme se rozhodli vyčlenit dvě pracovnice Odboru územního plánování a rozvoje jako kontaktní pracovníky pro veřejnost," vysvětlil M. Ander. ,,Jen upozorňuji, že tato kontaktní linka se týká skutečně jen věcí souvisejících s územním plánem, a ne například sousedských sporů," dodal.

Přímý kontakt je uveden také na stránkách odboru: http://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-rozvoje-mesta/odbor-uzemniho-planovani-a-rozvoje/.

ZDROJ:brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů