Pátek, 19. dubna 2024

Skutečně společně

Skutečně společně

Karpatská nadácia Slovensko se spojila s partnerskou ukrajinskou Karpatskou nadací av letech 2013 - 2015 realizovala projekt Skutečně společně - podpora komplexního rozvoje venkova na Ukrajině mobilizací místní meziodvětvové spolupráce a transferem slovenských zkušeností.

Účelem bylo podpořit komplexní rozvoj venkova v oblastech Zakarpatska,Ivano-Frankivska, Lvivska, Chernivetska a Cherkasy.

Projekt byl příležitostí na sdílení dlouholetých zkušeností nadace se slovenskými komunitami v oblasti venkovského rozvoje s důrazem na průřezovou spolupráci. Naši externí pomoc jsme vnímali jako inspiraci, místní partnerství je možné realizovat pouze s místními lidmi, kteří pochopili nezbytnost meziodvětvové spolupráce a přímého zapojení místních lídrů a obyvatel při řešení aktuálních potřeb ukrajinských venkovských komunit.

Projekt začal prohlášením grantového schématu na Ukrajině koncem roku 2013, v rámci jejíž osm komunitních projektů získalo celkem 12 500 EUR na mobilizaci místního potenciálu a jejich přímého zapojení do plánování, přípravy a realizace aktivit.

Zdroj: Karpatská nadácia Slovensko

Infortmační brožuru si můžete stáhnout zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů