Úterý, 23. dubna 2024

Dobrovolnické RozVerky Ekologického institutu Veronica

Dobrovolnické RozVerky Ekologického institutu Veronica

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti a Brněnském biojarmarku!

Buďte u toho s námi! Připojte se i vy k partě dobrovolníků, která pomáhá na Jablečné slavnosti v Hostětíně. Jablečná slavnost vypukne už 20. září. Právě vy můžete patřit do party, která pomůže vytvořit neopakovatelnou atmosféru této podkarpatské akce. Přihlašování dobrovolníků na Jablečnou je otevřené!

Více informací naleznete zde.

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti nebo na Brněnském biojarmarku!

XIX. Evropská noc pro netopýry

Už tuto sobotu 5. září vypukne Evropská noc pro netopýry! Pod taktovkou zoologa a ekologa Mojmíra Vlašína navštívíme Kateřinskou jeskyni v Moravském krasu. Netopýři jsou specifičtí a užiteční živočichové, pojďte se s nimi seznámit! Na Evropskou noc pro netopýry v Kateřinské jeskyni vypravujeme autobus z Brna a máme ještě několik volných míst.
Více informací naleznete zde.

Brněnský strom roku

Už jste hlasovali v tradiční anketě Brněnský strom roku? Nominovány jsou výjimečné stromy z Černých Polí, Kohoutovic, Bystrce, Komárova, Žabovřesek nebo přímo z centra Brna! Vyberte si svého zeleného favorita, dejte mu svůj hlas a ukažte, že vám na městské zeleni záleží. A co víc, hlasovací lístky jsou slosovatelné o drobné lahodné ceny!
Více informací naleznete zde.

Cena Nadace Veronica pro učitele

Nadace Veronica každoročně oceňuje až tři učitele nebo učitelky, kteří u svých žáků dlouhodobě budují vztah k přírodě a vedou je k šetrnému chování vůči životnímu prostředí. Oceněný učitel obdrží odměnu 10 000 korun a stejnou částku získá i pro svou školu na uskutečnění ekologického projektu. Jste rodič, pedagog, žák nebo student a znáte učitele, který si Cenu Nadace Veronica zaslouží? Pak jej neváhejte nominovat!
Více informací naleznete zde.

Kino: Nejvyšší čas vstávat

Nebývalé vlny veder, trápení se suchem či imigrační vlna. Témata posledních dní mají jednoho společného jmenovatele. Změnu klimatu. Je čas vstávat!
Více informací naleznete zde.

Stánek Nadačních obchodů u Janáčkova divadla

Chcete zažít Nadační obchody v samém centru Brna? Přijďte ve středu 2. září na Theatre fashion market před Janáčkovo divadlo! Těšit se na Vás budou milé prodavačky z našich Nadačních obchodů, které vám rády poradí třeba s výběrem podzimního outfitu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů