Čtvrtek, 28. března 2024

Interpanter - nové elektrické jednotky z Plzně

Interpanter - nové elektrické jednotky z Plzně

Nejmodernější jednopodlažní soupravy pro meziregionální a dálkovou dopravu.

Soupravy InterPanter jsou určené pro meziregionální a dálkovou dopravu v ČR. Nabízejí cestujícím komfortní klimatizovaný interiér, bezbariérové toalety, moderní audiovizuální informační systém s LCD, Wi-Fi nebo elektrické zásuvky pro PC. Samozřejmostí jsou ipolstrované a polohovatelné sedačky, sklopné stolky, oddělené oddíly pro cestující s dětmi do 10 let nebo prostory pro uložení jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel. Soupravy budou navíc vybaveny rezervačním systémem a to nejen na rezervaci míst pro cestující, ale i pro rezervaci míst na kola.

Tyto nové moderní vlakové jednotky budou vyrobeny v letech 2015 a 2016 a budou postupně nasazeny na vnitrostátní rychlíkové linky. České dráhy si objednaly deset pětivozových a čtyři třívozovéelektrické jednotky s kapacitou 350 a 200 sedících cestujících. Všechny jednotky mají maximální rychlost 160 km/h. Název InterPanter vzešel ze soutěže z celkem 5 097 originálních návrhů od 2 333 hlasujících.

Cutting-edge single-deck sets for interregional and long-haul transport.

The train units InterPanter are designed for inter-regional and long-distance transport in the Czech Republic. They offer comfortable air-conditioned interiors, wheelchair accessible toilets, a modern audio-visual information system with LCD, Wi-Fi and power outlets for PC. The trains also include padded and adjustable seats, folding tables, separate compartments for passengers with children under 10 years of age and storage facilities for bicycles, prams and other large luggage. The units will also feature a reservation system for booking of both seats and storage places for bicycles.

These new train units will be manufactured in 2015 - 2016 and they will be gradually deployed on national express train lines. The company Czech Railways has ordered ten five-car and four three-car electric train units with the capacity of 350 and 200 seats. All units have the maximum speed of 160 km/h. The name InterPanter emerged from a contest, which yielded 5097 original suggestions, for which 2333 persons voted.

Více a foto na (More and photo): skoda.cz

ZDROJ: www.skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů