Čtvrtek, 25. dubna 2024

Jede Kudrna okolo Brna

Jede Kudrna okolo Brna


Na pohodové, ale i náročné pochodové trasy v klínu Podkomorských lesů, Baby i údolí Bílého potoka se mohou od pátku 25. září vypravit vyznavači pěší turistiky. O víkendu totiž Jede Kudrna okolo Brna, a to znamená výzvu pro všechny, které těší putování krajinou a zdolávání kilometrů na cestách-necestách.

Pochod Jede Kudrna okolo Brna je setkáním turistů z celého světa, které tradičně - a letos už pošestačtyřicáté - pořádá Klub českých turistů. Je zařazen do kalendářů KČT, IML a IVV a představuje jednu z 95 akcí letošních Brněnských dnů pro zdraví.

,,Zahřívací" výšlap, Rozmarný kolomaznický pochod, odstartuje už v pátek v 15.30 hod. z mostu u zoo. Provede účastníky kopcovitým terénem severozápadu Brna: půjde se přes Holednou a Wilsonův les a Kraví horu až na Špilberk, podle bleděmodrých šipek a fáborků, celkem 12 kilometrů. Na nádvoří hradu bude poutníky čekat občerstvení a razítko IVV.

V sobotu a v neděli si přijdou na své i náročnější chodci. Od půl 7. ranní se mohou prezentovat ve Společenském centru Brno-Bystrc na Odbojářské 2 a vypravit se na nejdelší trasy o délce 40 či 33 kilometrů (v neděli 42 a 29 km), od 7. hodiny i na trasy dvaceti- a desetikilometrové.

Sobotní rodinnou 10km trasu, jež povede z Bystrce do Medlánek na letiště a zpět, zpestří účastníkům zábavné hry. Nedělní 10km trasu Toulavý kočárek lze zkrátit i na 6 km; povede Údolím oddechu v Brně-Bystrci a hned na začátku se děti i dospělí mohou procvičit na prolézačkách a posilovacích strojích.

Více informací lze najít na www.iml-czech.com.

ZDROJ: brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů