Pátek, 29. března 2024

Emirates A380 podporuje bojproti ilegálnímu obchodu s volně žijícímizvířaty

Emirates A380 podporuje bojproti ilegálnímu obchodu s volně žijícímizvířaty

K nebi seminulý týden vznesladvě obrovská trysková letadla Emirates A380 se speciální livrejí na podporu United for Wildlife.United for Wildlife je globální organizace spojující úsilí předních světových charitativních organizací v bojiproti nezákonnému obchodu s volně žijícímizvířaty.

Krásná livrej zobrazuje některé z volně žijících živočichůnaší planety, jež jsou ohroženi pytláctvím a ilegálním obchodem. Cílem je zvýšit povědomí o nezákonném obchodu s divokými zvířaty a upozornit na potřebu naléhavých opatření.

air

The Rt Hon The Lord Hague of Richmond, předsedapracovní skupiny pro přepravu United for Wildlife, řekl: ,,Vítáme úsilí a odhodláníEmirates bojovat proti nezákonnému obchodu s volně žijícímizvířaty. Toto je více než jen problém životního prostředí. Ilegální obchod s divokými zvířaty je nyní považován za závažný a organizovaný nadnárodní zločin. Podporuje korupci, je spojen s praním špinavých peněz a můženegativně ovlivnit hospodářský rozvoj mnoha nejchudších zemí a komunit světa. Bude třeba vyvinout mimořádné úsilí, v rámci něhož budou zaváděny účinné odstrašující nástroje proti pytláctví a pašeráctví apečlivá policejní práce trestajícítyto zločiny.Živočišné druhy musíme chránit také pomocí vzděláváníspotřebitelů, které povede ke snížení poptávky."

Tim Clark, prezident Emirates Airline, řekl: ,,Mnoho zvířat, zejména afričtí sloni, nosorožci, tygři a luskouni, je pod extrémním tlakem kvůlinevídaněrychlému nárůstu ilegálního obchodu s divokými zvířaty. V důsledku tohoto vývoje sesvět nachází v globálníkrizi a každý musí přispět svým dílemk tomu, aby bylo pytláctví zastaveno, než bude příliš pozdě. Emirates je přesvědčena, že globální dopravní průmysl, včetně leteckých společností, může hrát významnou roli v odstranění dodavatelského řetězce sloužícího nezákonnému obchodu s volně žijícími zvířaty. My v Emirates jsme se zavázali přispětke zlepšení vzniklé situace svým dílem."

Velkou měrou mohou přispět také spotřebitelé, pokud začnou bojkotovatprodukty vyrobené z ohrožených zvířat a od této činnosti budou odrazovat také ostatní.

Na lety Emirates byly nasazeny dva speciální letouny A380. První z nich odletěl 2. listopadu do Londýna (LHR) a druhý dne 5. listopadu na Mauritius (MRU). Každé letadlo mělo na sobě jinou livrejs ohroženými volně žijícími druhy. Polep na prvním letadle znázorňoval šest ohrožených druhů, zatímco druhý ukazujenosorožce a slony. Oba polepy pokrývajínejvětší dopravní letadlo na světě téměř od nosu až k ocasu.Celkem bylo potištěno přibližně 40% plochy A380. Větší z těchto dvou vzorů pokrývá více než 42,5 metrů na délku a 6,2 metru na šířku a váží 70 kg. Polepy byly zcela navrženy, vyrobeny a aplikovány zaměstnanci Emirates a jsou největšími polepy, které kdy byly na letadlo k dnešnímu dni instalovány. Aplikace jednoho polepu A380 trvala 28 lidem dva a půl dne, což je přibližně 900 člověkohodinna letadlo.

Na časosběrné video z instalace nové livreje na letadlo se můžete podívatzde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů