Pátek, 26. dubna 2024

Na Ovčárnu elektrobusem

Na Ovčárnu elektrobusem

Společnost ARRIVA MORAVA zahájila provoz elektrobusu, který bude pravidelně obsluhovat kyvadlovou linku 850885 z Karlovy Studánky přes AS Hvězda až na Ovčárnu a zpět. Elektrobus SOR EBN 10,5 v novém barevném provedení společnosti Arriva (modro-zelená barva v kombinaci s krémovou barvou) bude v provozu celoročně.

Základní dobíjení vozidla bude probíhat po ukončení denního turnusu na provozovně v Bruntále. Pro mezidobíjení bude zřízena malá elektrodobíjecí stanice na AS Hvězda.

Představení elektrobusu a jeho předání do ostrého provozu proběhlo za účasti zástupců Moravskoslezského kraje, státní správy a samosprávy, KODISu, Správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky, dopravce ARRIVA MORAVA a výrobce SOR Libchavy, na AS Hvězda. Odtud také vedla první slavnostní jízda elektrobusu na Ovčárnu a zpět.

,,Elektrobus nabízí vysoký komfort cestování, jeho samotná jízda je dynamická a rychlá. Vozidlo se pohybuje velmi tiše, je ekologické, a neprodukuje škodlivé emise. ARRIVA MORAVA se snaží přispívat k ekologizaci dopravy snižováním emisních zátěží v regionech nákupem nových moderních vozidel splňujících přísné emisní normy. Pořízení elektrobusu je toho dalším příkladem. Skupina Arriva je prvním soukromým dopravcem v České republice, který vlastní a provozuje elektrobus," řekla při slavnostním zahájení provozu Pavla Struhalová, místopředsedkyně představenstva ARRIVA MORAVA. ,,Vozidlo, které je z velké části nízkopodlažní, je vybaveno mechanickou plošinou pro nástup pohybově handicapovaných občanů a cestujících s kočárky," dodala Struhalová.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů