Čtvrtek, 28. března 2024

Jihlava: Dojděte si pro nižší polatek za odpad

Jihlava: Dojděte si pro nižší polatek za odpad

Obyvatelé Jihlavy mají možnost dosáhnout na nižší poplatek za svoz odpadu. Stačí být zaregistrován do tzv. motivačního programu. Jednou z cest, jak slevy na poplatku dosáhnout, je čtyřikrát do roka se dostavit s odpadem do některého z jihlavských sběrných dvorů. Blíží se konec roku a tím se čas pro návštěvu sběrného dvora zkracuje.

Do programu se zapojilo už deset tisíc obyvatel Jihlavy. ,,Byla by škoda, aby obyvatelé o zvýhodnění přišli, proto jim včas připomínáme, aby se s patřičnými komoditami na sběrné dvory dostavili," vyzývá vedoucí odboru životního prostředí Katarína Ruschková. Kolikrát se zástupce domácnosti přihlášené do programu dostavil do sběrného dvora, se snadno dozví na jihlavském odpadářském webu www.odpadyjihlavy.cz.

Do sběrného dvora můžete dopravit kovy, baterie a stará elektrozařízení, pneumatiky, objemný a nebezpečný odpad nebo biologicky rozložitelný odpad, nově je možné do dvora zanést i textil. Každá návštěva je načtena prostřednictvím odpadové karty nebo jihlavské karty vydané na jméno registrované osoby na magistrátu na ekonomickém odboru. Větší množství biologicky rozložitelných odpadů lze v rámci programu odevzdat v kompostárně v Henčově.

Další formou, kterou se lze získat slevu na poplatku, je snížit počet nebo objem nádob na směsný komunální odpad nebo snížit frekvence svozu těchto nádob po dobu minimálně 8 měsíců. Tuto variantu je možné zvolit pouze u rodinných domů.

Pro bližší informace můžete kontaktovat pracovníky odboru životního prostředí osobně, mailem na adrese tridime.odpad@jihlava-city.cz, nebo navštívit městskou webovou stránku určenou pro oblast odpadového hospodářství www.odpadyjihlavy.cz.

ZDROJ: Město Jihlava

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů