Sobota, 20. dubna 2024

Val. Klobouky: Komunitní kompost zdarma pro obyvatele

Val. Klobouky: Komunitní kompost zdarma pro obyvatele

Občané mohou pro jarní práce na svých zahradách a záhoncích použít kvalitní kompost, který vyprodukovala z bioodpadu valašskokloboucká komunitní kompostárna. Je pro ně k dispozici bezplatně a v libovolném množství.

Letošní sezóna jarních prací na zahradách a záhoncích odstartovala a jistě přiměla mnohé zahrádkáře, pěstitele a sadaře přemýšlet o tom, jak podpoří svou výsadbu a úrodu. Pokud by rádi obohatili zeleninové i květinové záhony a prospěli vysazeným dřevinám, mohou pro tento účel využít kvalitní kompost, který vyprodukovala z bioodpadu valašskokloboucká komunitní kompostárna. Pro občany Valašských Klobouk a místních částí Lipina, Smolina a Mirošov je k dispozici zdarma a v libovolném množství.

,,Komunitní kompostárna se začátkem nového vegetačního období nabízí občanům vysoce kvalitní kompostový substrát, který poslouží jako organické hnojivo pro trávníky, květiny, zeleninu nebo ovocné a okrasné dřeviny. Zájemci si mohou po domluvě přesít a naložit množství, jaké budou potřebovat," nabídla referentka odboru životního prostředí Leona Vlčková. Vyprodukovaný kompost bude používán také při jarních úpravách veřejné zeleně a výsadby.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů