Čtvrtek, 28. března 2024

VW Passat GTE: plug-in za 1 149 900 Kč

VW Passat GTE: plug-in za 1 149 900 Kč

Po Golfu GTE oznámil Volkswagen české ceny také pro Passat GTE. Plug-in hybridní verze jednoho z nejoblíbenějších evropských vozů střední třídy je k dispozici jako sedan i kombi a ceny začínají na 1 149 900 Kč s DPH.

Passat GTE tak začíná na ceně, která je o 360 000 Kč nižší než cena Volva V60 Plug-in Hybrid a na druhou stranu o zhruba 200 000 Kč vyšší než u dosluhující Toyoty Prius Plug-in. Ta se ovšem z hlediska elektrického dojezdu ani dalších výkonových parametrů nemůže s novým Passatem GTE poměřovat.

Základem hybridního pohonného ústrojí Passatu GTE je zážehový motor 1.4 TSI o výkonu 115 kW (156 k), který je kombinován s elektromotorem o výkonu 85 kW (115 k), samočinnou šestistupňovou převodovkou DSG a lithium-iontovým akumulátorem. Nejvyšší celkový výkon hybridní soustavy TSI Plug-In-Hybrid dosahuje 160 kW (218 k) a maximální točivý moment 400 N.m. To umožňuje jízdu nejvyšší rychlostí 225 km/h, zatímco akcelerace z 0 na 100 km/h trvá 7,4 s (sedan), resp. 7,6 s (kombi).

Kombinovaná spotřeba byla měřena podle NEDC normy, což znamená, že o reálné spotřebě plug-in hybridu nevypovídá zhola nic. Udávaných 1,6 l/100 km je možno dosáhnout pouze v úzkém rozpětí využívání vozidla (většina cest jen na elektřinu). V režimu čistě elektrického pohonu se kombinovaná spotřeba elektrické energie podle automobilky pohybuje u jednotlivých variant od 12,2 do 12,9 kWh/100 km, což by mělo umožnit teoreticky dojezd až 50 km. Opět je to hodnota vzdálená reálnému provozu, který běžně vyžaduje minimálně 16 kWh a reálný elektrický dojezd tedy bude necelých 40 km. Nabití plně vybitého akumulátoru trvá cca. 2,5 hodiny s nástěnnou nabíječkou 3,6 kW, respektive 4 hodiny a 15 minut při dobíjení z běžné elektrické sítě (2,3 kW).

Passat GTE je u nás nabízen ve dvou karosářských variantách: sedan (automobilka jej označuje nelogickým názvem Limuzína) a kombi s tradičním názvem Variant. Sedan začíná na částce 1 149 900 Kč, kombi je o 20 000 Kč dražší. Výbava je bohatá již v základu, zahrnuje například třízónovou klimatizaci, adaptivní tempomat ACC, audiosystém Composition Media, bezklíčový přístupový systém Keyless Access, LED světlomety či parkovací kamera. V ceně je také čalounění sedadel v kombinaci Alcantary a kůže či vyhřívání předních sedadel.

www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů