Úterý, 19. března 2024

Brněnští strážníci se znovu zapojili do úklidu města

Brněnští strážníci se znovu zapojili do úklidu města

Svůj vztah k městu znovu prokázali brněnští strážníci, kteří se i v letošním roce zapojili do dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Zaměstnanci městské policie se v sobotu 16. dubna ve svém volném čase vydali do míst, kde i při výkonu povolání bojují s černými skládkami a odloženým nebezpečným odpadem. Tři desítky strážníků uklízely podél břehů Svratky, v takzvaném Jižním centru a v lokalitě označované jako Žabovřeské louky.

"Lidem ve svém sloganu říkáme, že jsme jejich policie. Abychom toto tvrzení naplňovali ve všech aspektech, musíme být i společensky odpovědnou institucí. Proto nakupujeme ekologická vozidla na stlačený zemní plyn, proto podporujeme dětské domovy a různé neziskové organizace, a ze stejného důvodu jsme se už podruhé zapojili do akce, která nadchla a motivovala k úklidu tisíce lidí," zhodnotil ředitel Městské policie Brno Bohumil Šimek.

Odpad zamířil sbírat se svými podřízenými, společně odklidili několik set kilogramů pneumatik, elektroniky, autodoplňků, kovů a v několika případech také infekčního materiálu. Předměty ze skládek zlikvidovaných brněnskými strážníky by zcela naplnily čtyři velkoobjemové kontejnery.

Zájem o účast projevili strážníci z celého města, mimo jiné z centra Brna, Králova Pole, Medlánek, Husovic, Líšně, Židenic, Vinohrad, Kohoutovic, Žabovřesk nebo například Komína.

Dlouholeté dobrovolnické a charitativní aktivity městské policie korespondují s její aktuální náborovou kampaní. Strážníci hledají do svých řad nové kolegy a nejvýraznějším prvkem je právě apel na příslušnost k městu.

strážníci

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů