Úterý, 19. března 2024

Sedmá generace 3/2016: My žijeme v Praze

V novém čísle časopisu Sedmá generace se mimo jiné dočtete odpovědi na tyto otázky:

Sedmá generace 3/2016: My žijeme v Praze

Jak se žije a umírá v Praze? Co se skrývá pod makrobiotickou pokličkou? Na které ovoce zapomínáme? Jak se vybírají kontejnery v Barceloně? Co poodhalila kauza TV Prima? Proč je Polsko v konzervě? Jak souvisí zubní vrtačka s indonéskými pralesy? Kdo zastaví zabíjení velkých kytovců? Co na Evropě obdivuje irácký uprchlík? Může být móda morální? Co se můžeme naučit od tradičních společenství?

Ve třetím letošním čísle si můžete přečíst rozhovory s indickým environmentalistou Ashishem Kotharim, předsedou Strany zelených Matějem Stropnickým nebo iráckým uprchlíkem Awsem Alhalabym, reportáže z barcelonského dumpster divingu i ze setkání s Číňanem ve vlaku do Českých Budějovic, dále články o principech makrobiotiky, lovených velrybách, zapomínaném ovoci nebo netradiční ochraně indonéských pralesů, a nakonec i recenze filmů Bábušky z Černobylu a Co se nenosí a knihy Jareda Diamonda Svět, který skončil včera. V hlavním tématu přibližujeme Prahu přírodní, automobilovou, developerskou i hřbitovní.

Vydání jako obvykle doplňujeme rubrikami Ekologický kompost, Librarium a Občanský kalendář. Na web též zavěšujeme dvě nové fotogalerie: z katalánského dumspter divingu a z pražského přírodního hřbitova Les vzpomínek.

Seznam všech článků čísla visí zde. Tištěná verze Sedmé generace je k dostání na jednom z prodejních míst, e-verze pak na Publero.com, Floowie.com nebo Rajknih.cz. Informace o předplatném 7.G najdete tady.

Skvělé léto přeje
redakce 7.G

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů