Úterý, 19. března 2024

Užijte si za spotřebič noční dobrodružství na hradě a zámcích Jihočeského kraje

Užijte si za spotřebič noční dobrodružství na hradě a zámcích Jihočeského kraje

Jihočeský kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá zpětným odběrem a recyklací vysloužilých elektrospotřebičů,zvou na noční prohlídky hradu a zámků Jihočeského kraje pod názvem Večerní prohlídky s Elektrolhotou.

Kostýmovaná představení pro celou rodinu proběhnou postupněna zámkuKratochvíle (29. 7.), zámku Třeboň (30. 7.) a hradu a zámku JindřichůvHradec (5. 8.). Děti, a nejen ony, se mohou zúčastnit připraveného programu, který bude pokaždé od 18:00 do 22:00 hodin. V něm se formou pohádky dozví vše o recyklaci starého elektra. Pohádku pak doprovází hry, soutěže a veselé písničky tematicky zaměřené na sběr a zpracování starých elektrospotřebičů.

,,Každý, kdo navštíví ve vybraném termínu jednu z těchto památek a přinese s sebou drobný elektrospotřebič, který mu dosloužil, dostane vstupenku na zámek nebo hrad zdarma," říká Jan Marxt ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.

Drobným spotřebičem se rozumí například žehlička, holicí strojek, fén, topinkovač, rychlovarná konvice nebo fritovací hrnec aj. Vysbírané spotřebiče budou vždy po akci předány k ekologické recyklaci, kde dojde k jejich rozebrání a roztříděnína využitelné materiály.

Pohádkový příběh, se kterým se na památkách Jihočeského kraje setkáte, nazvaný ,,O zakleté Elektrolhotě aneb jak chytrý Janek řešení našel", uslyší děti od vypravěče v dobovém kostýmu, doprovázet jej budou veselépísničky a obrázky na papírové tabuli.

Termíny jednotlivých akcí

Místo konání

Termín

Zámek Kratochvíle

pátek, 29. 7. 2016

Zámek Třeboň

sobota, 30. 7. 2016

Hrad a zámek Jindřichův Hradec

pátek, 5. 8. 2016

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů