Úterý, 19. března 2024

ČAOH: Změny v zadávání veřejných zakázek a pozvánka na seminář

ČAOH: Změny v zadávání veřejných zakázek a pozvánka na seminář

Od 1. října 2016 bude účinný nový zákon o zadávání veřejných zakázek. Tento zákon mimo jiné umožňuje zadavateli vyloučit ze zadávacího řízení společnosti, které nemají zaknihované akcie. Pokud se tedy Vaše akciová společnost chce i po 1. říjnu 2016 bez obav účastnit veřejných zakázek, je třeba změnit podobu akcií na zaknihované.

Přeměna akcií na zaknihované akcie ve zkratce znamená nahrazení listinné akcie zápisem do příslušné evidence zaknihovaných akcií na majetkový účet vlastníka - akcionáře.

Zaknihování akcií vyžaduje řadu formálních náležitostí (rozhodnutí valné hromady společnosti formou notářského zápisu, zápis do Obchodního rejstříku, uzavření smlouvy o vedení evidence emise ze strany společnosti, otevření účtu akcionáře u centrálního depozitáře cenných papírů, atd.), a tedy je třeba počítat i s tím, že bude trvat delší dobu, řádově několik týdnů až měsíců. Je tedy nejvyšší čas začít potřebné změny řešit.

Kromě povinnosti zaknihování akcií přináší nový zákon o zadávání veřejných zakázek řadu dalších změn, např. změny ve zjednodušení režimu podlimitních zakázek, změny v posuzování kvalifikace dodavatelů, změny v hodnocení či v problematice účasti subdodavatelů v rámci zadávacího řízení. Dochází i ke změnám, které se týkají posuzování změn již uzavřených smluv a zadávání víceprací.

Advokátní kancelář Oberfalcerová a spol. pořádá dne 8. září 2016 od 13 hod. seminář na téma ,,Změny v zadávání veřejných zakázek", kde budou vysvětleny změny, které přináší nový zákon o zadávání veřejných zakázek ve své finální verzi spolu s dalšími prováděcími předpisy.

Přijďte i Vy do příjemných prostor Víno-klubu na adrese Benediktská 3, Praha 1, a zúčastněte se semináře na aktuální téma, který je pro zástupce členů ČAOH zdarma.

Přihlášky na seminář, prosím, zasílejte do 2. 9. 2016 na e-mail office@oberfalcerova.com

Ke stažení

pozvánka a program semináře - pozvAnka-zvz-8.9.2016.pdf [ 509.37 kB ]

Zdroj: Ing. Petr Havelka, ředitel České asociace odpadového hospodářství (www.caoh.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů