Úterý, 19. března 2024

VE STŘEDOČESKÉM KRAJI SE OPĚTMŮŽETE SVÉZT DO STANICE RECYKLACE

VE STŘEDOČESKÉM KRAJI SE OPĚTMŮŽETE SVÉZT DO STANICE RECYKLACE

Vysloužilé elektrospotřebiče mohou lidé díky akci Jízda do stanice recyklace odevzdat ve speciálně označených vlakových soupravách i v určených stanicích. Pro prvních 300,,aktérů"jsou připraveny odměny. Akci připravil Středočeský kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN aČeskými drahami.

Jízda do stanice Recyklace startuje v pondělí 10. října 2016 na trasePraha hlavní nádraží -Benešov u Prahya zpět.Speciálně označené vlakové soupravy budou na této trase sbírat vysloužilé elektrospotřebičedo středy12. října.Zájemci mohouodevzdat nepotřebné elektrospotřebiče do červených kontejnerů ve stanicích Benešov u Prahy a Strančice.

Prvních 300 cestujících,kteří vysloužilý spotřebič v rámci akce Jízda do stanice Recyklace přinesou, si za něj budou moci vybrat dárek.Každý navíc získá los. Pro ty, na které se už dárky nedostanou, čeká za odevzdaný spotřebič výherní los a drobná odměna.

Losování proběhne v pondělí17. října 2016, pět vylosovaných získá nový elektrospotřebič v hodnotě 1000 korun. Informaci o výhře obdrží textovou SMS zprávou,výhra jim bude doručena kurýrem na adresu, kterou výherce uvede, a to do týdne po slosování.

,,Akce je podpořenaStředočeským krajem a společností České dráhy, která se podílí na její celkové propagaci a poskytla prostory i vlakové soupravy, jež budou v rámci stávajícího jízdního řádu vybaveny sběrnými koši a netradičními průvodčími," vysvětluje Jan Marxt ze zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů