Úterý, 19. března 2024

5. ročník největšího podzimního dobrovolnického projektu 72 HODIN se blíží

5. ročník největšího podzimního dobrovolnického projektu 72 HODIN se blíží

Do premiéry celostátního projektu nyní zbývá stejně tolik času, kolik hlásá jeho název. Do akce, konané v Česku již popáté, se během tří dnů od 13. do 16. října chystá zatím zapojit 28.470 dobrovolníků. Z 55 % jde o nadšence z řad školního žactva, 45 % tvoří dobrovolníci z dětských a mládežnických spolků a dalších neformálních skupin. Své síly hodlají rozložit do více než 570 dílčích projektů.

Pokud jde o míru zapojení jednotlivých regionů, tradičně vede Jihomoravský kraj (79 projektů), následují kraje Středočeský a Ústecký (oba mají po 64 projektech) a kraj Moravskoslezský jim už šlape na paty (58 projektů).

Celorepubliková akce oficiálně začne zahajovacím projektem České rady dětí a mládeže (ČRDM) v Malé Šárce v Praze 6, a to ve čtvrtek 13. 10. od 10 hodin.

,,Tento rok jsme se rozhodli pro obnovu turistického altánu v částech Malé Šárky. Čeká nás oprava střechy, betonovaní, výměna zchátralých dřevěných částí objektu. Jsou to i práce odborné, proto nám s rekonstrukcí pomůžou i Lesy hlavního města Prahy," řekl místopředseda ČRDM Ondřej Šejtka.

K pracantům v modrých tričkách s projektovými motivy se připojí i starosta MČ Praha 6 Ondřej Kolář.

Ruku k dílu přiloží také dobrovolníci ze zahraniční, kteří na akci 72 hodin přijedou do České republiky z Maďarska a z Finska.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů