zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Skutečně zdravou jídelnu mají školáci a zaměstnanci firem už v pěti jídelnách

15.10.2016
Biopotraviny
Skutečně zdravou jídelnu mají školáci a zaměstnanci firem už v pěti jídelnách

Před několika měsíci byl spuštěn projekt Skutečně zdravá jídelna, do kterého se mohou přihlásit nejen školní jídelny, které chtějí vařit kvalitně. Jídelny zapojené do programu plní předem stanovená kritéria, nezávislá mezinárodní certifikační společnost Bureau Veritas kontroluje jejich plnění a jídelny mohou získat bronzový, stříbrný nebo zlatý certifikát podle toho, jak se jim daří podmínky plnit.

A daří se to! Kromě školních jídelen se hlásí i jídelny firemní a aktuálně jich už pět dosáhlo na bronzový certifikát. Hned první, která dosáhla na bronzový certifikát, je jídelna mezinárodní školy International School of Prague, jež vede divize Fresh & Tasty, člen skupiny Zátiší Group. A vaří tak, jak bychom chtěli, aby se vařilo všude - poctivě, z čerstvých a sezónních potravin, bez náhražek a zbytečných polotovarů.

"Snažení a práci Skutečně zdravé školy sledujeme a podporujeme dlouho. Hlavní myšlenka nám je sympatická už jen proto, že sami ve stejném duchu vaříme "našim" dětem. Na jedné straně jsou to čerstvé sezónní suroviny a celková pestrost nabídky, na druhé otevřená komunikace se školou a rodiči, které určují, jak spokojení a zdraví budou naši malí strávníci. Jsme přesvědčeni o tom, že vše, co jíme, co děláme a v co věříme, ovlivňuje zpětně naše zdraví, štěstí a náš život, " vysvětluje Jana Vaňková z Fresh&Tasty motivaci, proč se rozhodli zapojit do projektu Skutečně zdravá jídelna

Zdroj: http://www.skutecnezdravajidelna.cz/aktuality/novinky/skutecne-zdravou...

Skutečně zdravá jídelna - nový program pro zkvalitnění nejen školního stravování, Bureau Veritas ověřuje plnění kritérií kvality a původu jídla.

Program Skutečně zdravá jídelna občanské iniciativy Skutečně zdravá škola nabízí jídelnám možnosti a know-how, jak zkvalitnit přípravu pokrmů v oblasti původu a kvality použitých surovin. Od jídelen vyžaduje přechod na kvalitní čerstvé suroviny se známým a ideálně regionálním původem. Jídelny zapojené do programu plní předem stanovená kritéria, Bureau Veritas kontroluje jejich plnění. Certifikát Skutečně zdravá jídelna proto dává strávníkům jasně na vědomí, že jedí jídla výživově kvalitní, chutná a v maximální možné míře z lokálních potravin a sezónních surovin.

Kritéria jsou k nahlédnutí zde: http://www.skutecnezdravajidelna.cz/kriteria-programu

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí