Čtvrtek, 18. dubna 2024

Likvidace černých skládek stojí Karlovy Vary přes milion korun

Likvidace černých skládek stojí Karlovy Vary přes milion korun

Karlovy Vary dají na příští rok až 1,2 milionu korun na likvidaci černých skládek. Navzdory snahám města a strážníků jejich počet omezovat, vznikají stále další, a to i v centru města, řekl dnes ČTK náměstek primátora Michal Riško (ČSSD).

"Nejčastěji jsou původci černých skládek některé stavební firmy, které se tak zbavují stavebního odpadu. Zamezujeme tomu různými způsoby, městská policie na místa dohlíží, umisťuje na něm betonové zábrany a v minulosti se využívaly i kamery nebo fotopasti," uvedl Riško.

Nejčastěji vznikají černé skládky v okrajových částech města, v Čankově nebo Rosnicích, hlavně tam, kde jsou náletové dřeviny, které poskytují úkryt lidem, když se odpadu nelegálně zbavují. Hromady odpadu jsou ale někdy i v centru města, například v nevyužité části města u Krokovy ulice nebo u garáží v Jabloňové ulici.

Přestože ve městě jsou jak sběrné dvory, tak místa, kam lze stavební odpad odvézt a nechat odborně zlikvidovat, některé firmy nebo drobní stavebníci raději vyklopí odpad u silnice. "Nejsme v omezování skládek neúspěšní, ale výrazně úspěšní také ne," dodal Riško.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů