Úterý, 19. března 2024

Sledování pokroku v oblasti čisté energie v roce 2017

Sledování pokroku v oblasti čisté energie v roce 2017

Mezinárodní energetická agentura (IEA) sleduje vývoj v oblasti ,,zelených" technologií v energetice a vydává každý rok zprávu o tomto vývoji.

Zpráva Tracking clean energy progress 2017 porovnává současný stav a porovnává jej se střednědobými cíli pro rok 2025 a dlouhodobými cíli stanovenými pro rok 2060. IEA tím sleduje, jak se daří technologiím, energetickým úsporám a procesu snižování emisí. Monitoring hodnotí, jak si vedou konkrétní technologie nebo odvětví, zda potřebují další rozvoj a zda se podaří dosáhnout vytyčeného cíle.

Podle dokumentu byly v roce 2016 na ,,správné cestě" 3 z celkových 26 sledovaných oblastí. Konkrétně jde o větrné (onshore) a solární elektrárny, elektromobily a skladování energie. Přestože jde o malou část energetického ,,ekosystému", dochází k jejich razantnímu vývoji a posilování na trhu energetických řešení.

Zdroj:Verlag Dashöfer - www.enviprofi.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů