Úterý, 19. března 2024

KN BatteryChain - první logistické řešení pro celý životní cyklus velkokapacitních lithiových baterií

KN BatteryChain - první logistické řešení pro celý životní cyklus velkokapacitních lithiových baterií

Na výstavě New Mobility World 2017, která je součástí Mezinárodního automobilového veletrhu IAA ve Frankfurtu, představila společnost Kühne + Nagel novou službu KN BatteryChain. Kühne + Nagel přichází na trh s prvním řešením celého dodavatelského řetězce lithiových baterií pro automobilový průmysl. Tím společnost reaguje na globální trend elektrifikace pohonu vozidel a obslužných strojů na baterie a aktivně řeší stále vyšší celosvětovou poptávku po logistice baterií.

Vládní nařízení zaměřená na splnění emisních limitů CO2 a na změnu chování spotřebitelů motivují ke zvyšování celosvětové produkce vozidel s pohonem na elektřinu pomocí lithium-iontové baterie (BEV) s co nejvyšším výkonem. Li-ion technologie se prosadila už ve spotřební elektronice a nyní nastupuje ve světě elektromobilů a manipulační techniky. Předpokládá se, že počet elektromobilů se v příštích pěti letech ztrojnásobí. To zase posílí poptávku po přepravě a skladování důležitých komponent jako jsou lithium-iontové baterie.

Velkokapacitní lithiové baterie, jaké se používají ve vozidlech a obslužných strojích, vyžadují složitou manipulaci a vysokou míru odbornosti, aby vyhověly mezinárodním směrnicím a omezením týkajících se nebezpečného nákladu. Kühne + Nagel řeší tuto komplexnost svým novým certifikovaným řešením KN BatteryChain, jež je navrženo speciálně tak, aby nabízelo bezpečnou, spolehlivou a efektivní hromadnou přepravu a uskladnění lithiových článků.

Dr. Detlef Trefzger, výkonný ředitel Kuehne + Nagel International AG k tomu řekl: ,,Služba KN BatteryChain je důkazem vedoucí úlohy společnosti Kuehne + Nagel v globální logistice automobilového průmyslu. Ukazuje to na naše schopnosti předvídat průmyslové trendy, na jejichž základě dokážeme včas přicházet s individuálními řešeními vhodnými pro specifika průmyslových odvětví. Jsem přesvědčen o tom, že inovativní řešení vyvinuté v úzké spolupráci s našimi zákazníky a partnery stanoví oborové standardy pro dodavatelský řetěz během celé životnosti baterie, a podpoří tak růst našich zákazníků z automobilového průmyslu."
KN BatteryChain plně vyhovuje příslušným mezinárodním i národním normám pro přepravu nebezpečného zboží, má certifikaci ISO 9001 a splňuje i normu pro automobilový průmysl ISO 16949. Služba KN BatteryChain je využitelná v námořní, letecké, železniční i silniční přepravě, a to během celého svého životního cyklu: z montážní linky výrobce, přes skladování, transport, manipulaci, výrobní logistiku a k zákazníkům, k vrácení použitých či vadných baterií od prodejců až po cestu k finální likvidaci.
Služba KN BatteryChain je vhodná pro zákazníky z oboru automotive, high-tech a zpracovatelského průmyslu, kteří vyžadují logistiku lithiových baterií.

Zdroj: www.eulog.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů