Úterý, 19. března 2024

Na pražském Černém Mostě vznikne nový park Divočina

Na pražském Černém Mostě vznikne nový park Divočina

Na pražském Černém Mostě bude u Vybíralovy ulice vedle kulturního centra Plechárna nový park Divočina. Na pozemku již vznikly nové štěrkové cesty. Časem přibudou stroje na cvičení, hřiště na petanque nebo lavičky a stoly. ČTK to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Konkrétní podobu parku chce magistrát projednat s místními obyvateli. Správcem parku bude příspěvková organizace Praha 14 kulturní.

Kromě zmíněných cest byla na pozemku rovněž upravena zeleň. "Divočina má za sebou první klíčové úpravy terénu a čeká nás během letošního roku několik kroků, které při zapojení místních obyvatel budou postupně měnit tento prostor v místo pro trávení volného času, sportovní vyžití a setkávání," uvedl ředitel organizace Praha 14 kulturní David Kašpar.

V polovině března se sejdou úředníci a zástupci města s místními obyvateli. Na toto setkání naváže workshop, kde budou společně s místními vytvořeny drobnější prvky pro oživení parku jako jsou ptačí budky, totem nebo popisky dřevin. Další workshop je pak plánován na květen, kdy by mělo vzniknout hřiště na petanque, přibýt desítka laviček a herních prvků. Součástí parku budou rovněž cvičební stroje pro seniory, stoly s lavičkami pro hraní deskových her nebo piknikové místo.

Na Praze 14 kromě výše zmíněného parku Divočina magistrát buduje rovněž nový rozsáhlý park U Čeňku. Projekt nového přírodního parku pro obyvatele Černého Mostu je starý více než deset let, s budováním magistrát začal v roce 2015.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů