Pátek, 19. dubna 2024

Veolia zprovoznila v Kladně halu na recyklaci odpadů

Veolia zprovoznila v Kladně halu na recyklaci odpadů

Společnost Veolia Využití odpadů ČR zprovoznila v průmyslové zóně Kladno-Dříň novou halu na recyklaci plastů a hliníkových třísek. Zařízení může ročně přijmout až 20.000 tun odpadů a zaměstnalo 12 lidí ve dvousměnném provozu, sdělila dnes firma ČTK. Výši investice neuvedla.

V hale jsou instalovány technologie na drcení plastů a briketování neželezných kovů. Kromě toho se tu separují a demontují vyřazená zařízení a recyklují plasty a hliníkové třísky.

"Z hliníkových třísek se procesem drcení, odstředění a lisování tvoří brikety, které se po roztavení ve slévárnách opětovně využívají pro výrobu materiálu. Vytříděné jednodruhové plasty se zpracovávají nadrcením na frakci, z níž se následně vyrobí regranulát, který v některých případech průmysloví zákazníci vyžadují navrátit i do vlastní výroby. V takovém případě odpad prakticky nevzniká, protože je využitý ve stejném výrobním procesu," uvedl jednatel a obchodní ředitel Veolie Využití odpadů ČR Michal Stieber.

Společnost chce nabídnout zpracovatelské kapacity v Kladně i novým průmyslovým zákazníkům a dalším partnerům na území Prahy, Středočeského i Ústeckého kraje. Součástí areálu jsou kromě haly na zpracování odpadů také čistírna odpadních vod, neutralizační stanice a administrativní budovy.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů