Úterý, 19. března 2024

Statutární města ČR ,,hejbnou" s elektrem

Statutární města ČR ,,hejbnou" s elektrem

Všechna statutární města v České republice oslovil kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilého elektra ELEKTROWIN s výzvou k zapojení do soutěže s názvem ,,Hejbni s elektrem pro lepší život". První ročník byl zahájen 1. dubna letošního roku, výsledky organizátoři vyhodnotí po jeho skončení 31. 3. 2019.

,,Zapojená města budou soutěžit o největší celkové množství elektrospotřebičů odevzdaných prostřednictvím sběrných dvorů na jejich území," vysvětluje Jan Marxt ze zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN. ,,Aktivně tím přispějí k ochraně životního prostředí, navíc mohou získat jednu z finančních odměn," dodává.

Soutěží se ve třech kategoriích: první (A) je určena městům od 40 000 do 89 999 obyvatel, druhá (B) nad 90 000 obyvatel. Třetí kategorie se jmenuje ,,Skokan roku".

Kritériem hodnocení je hmotnost zpětně odevzdaného elektrozařízení přepočtená na jednoho obyvatele města.

První tři města v kategoriích A a B získají odměny ve výši 60, 40 a 25 tisíc korun. Výše odměny u kategorie ,,Skokan roku" činí 50 tisíc Kč. Odměny bude možné využít na podporu dalších aktivit a projektů ve vítězných městech.

,,Zpětný odběr elektrozařízení a především jeho další recyklace v této době nabývá stále většího významu," vzkazuje obyvatelům a vedení statutárních měst předseda představenstva ELEKTROWIN a.s. Roman Tvrzník.

,,Věříme, že aktivní účast v soutěži statutárních měst bude přínosem i zábavou pro obě strany," dodává.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů