Pátek, 29. března 2024

GCL-Poly zakládá společný podnik o výkonu 20 GW

 GCL-Poly zakládá společný podnik o výkonu 20 GW

Společnost GCL-Poly Energy Holdings Limited (HK: 3800), dceřiná společnost největšího světového koncernu pro čistou energii GCL, uzavřela dohodu o společném podniku ("dohoda") s městskou vládou Čchü-ťing v provincii Jün-nan v Číně, o investici 9 miliard yuanů (1,4 miliardy USD) na vybudování projektu monokrystalického křemíku v zóně ekonomického a technologického rozvoje v Čchü-ťing s kapacitou 20 GW. Společný podnik (JV) využije v novém zařízení svou revoluční monokřemíkovou technologii CCZ Continuous Czochralski.

CCZ je vysoce výkonná monokrystalická technologie nové generace, která využívá speciální pec na výrobu krystalů Czochralski, aby dosáhla krystalizace při podávání a tavení. Během životního cyklu pece lze vytahovat 8-10 tyčí. V současnosti je technologie Czochralski nejčastěji používanou v celém průmyslu. Ve srovnání s technologií RCZ jsou tyče vyráběné technologií CCZ lepší kvality a měrný odpor při nanášení je stejnoměrnější a užší, což je vhodnější pro baterie PERC typu P a baterie typu N.

Během uplynulého roku společnost GCL-Poly zlepšila efektivitu nákladů a kvalitu produktů CCZ díky vývoji domácích zařízení a dodavatelského řetězce a optimalizaci procesů. Do času schválení provozu nové továrny se GCL-Poly stane jedinou společností na světě, která uskutečňuje industrializaci technologie CCZ a posune průmysl monokrystalických křemíkových desek na další technologickou úroveň.

V dubnu 2017 společnost GCL-Poly oznámila, že dokončila akvizici technologie CCZ páté generace společnosti SunEdison, technologie silanového fluidního lože FBR a souvisejících aktiv. "Vysoce kvalitní granulovaný křemík FBR je nejlepší materiál pro CCZ, obě technologie se doplňují a lze dosáhnou synergického efektu 1 + 1> 2," řekl Wan Yuepeng, technický ředitel společnosti GCL-Poly. Tato bariéra náročné technologie a technologie s vysokou přidanou hodnotou výrazně zvýší konkurenceschopnost společnosti.

O společnosti GCL-Poly

Společnost GCL-Poly Energy Holdings Limited (HK: 3800) je součástí skupiny GOLDEN CONCORD (GCL). GCL-Poly je největší světový dodavatel polykrystalických křemíkových desek a také jeden z nejvýznamnějších investorů a provozovatelů zelené energie a solární energie.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů