Pátek, 19. dubna 2024

Fotosoutěž EEA: nejlepší snímky s vodní tematikou

Fotosoutěž EEA: nejlepší snímky s vodní tematikou

Co vás napadne, když začnete přemýšlet o vodě? Dokážete to zachytit na fotografii? Evropská agentura pro životní prostředí (EEA) vás vyzývá k zaslání vašich nejpůsobivějších snímků do soutěže s vodní tematikou nazvané WaterPIX. Nejlepší příspěvky obdrží finanční ocenění. Cílem fotosoutěže je upozornit na vodu jako na přírodní zdroj, jež je zásadně důležitý pro veškerý život na Zemi. Nejrůznějšími způsoby můžete zachytit vodu jako takovou, způsoby jejího využití a její význam pro život. Zapojte svou tvořivost a zašlete své nejlepší fotografie do 15. srpna 2018.

Fotografie můžete přihlásit do tří soutěžních kategorií:

1. Voda a my

Pijeme ji, koupeme se v ní a používáme ji k vaření. Záplavy či období sucha mohou postihnout celá města. Co voda znamená pro vás?

2. Voda a příroda

Řeky, jezera a moře podporují nejen život na pevnině, ale jsou také domovem mnoha živočichů a rostlin. Oceány sehrávají zásadní roli v zajišťování stabilního podnebí naší planety. Podaří se vám zachytit viditelné i skryté přínosy, která voda poskytuje? Je čistá voda v ohrožení?

3. Voda a hospodářství

Voda je nezbytná k výrobě potravin, elektřiny a mnoha různých produktů. Řeky a moře představují hlavní obchodní cesty propojující země a kultury. Jak důležitá je voda pro naše hospodářství? Jak působí hospodářství zpětně na vodu?

Výherci jednotlivých soutěžních kategorií obdrží finanční ocenění ve výši 1 000 EUR. Agentura EEA udělí rovněž zvláštní Cenu pro mládež za nejlepší fotografii přihlášenou soutěžícím ve věku 18-24 let a na základě otevřeného on-line hlasování bude jedné z fotografií, které postoupí do finále, udělena Cena veřejnosti.

Soutěže se mohou zúčastnit občané členských zemích EEA a spolupracujících zemí západního Balkánu. Minimální věk účastníků je 18 let. Více informací o tom, jak se do soutěže přihlásit, a její pravidla naleznete na stránkách fotosoutěže WaterPIX.

Agentura EEA oznámí vítěze všech kategorií na konci října 2018.

Zdroj: CENIA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů