zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Recept - Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou

10.06.2018
Zdraví
Recept - Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 2 svazky ředkviček
  • polníček
  • salátová okurka
  • ledový salát
  • 2 jarní cibulky
  • kedlubna

Ingredience na zálivku:

  • olivový olej
  • šťáva z citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • cibule šalotka
  • mořská sůl
  • pepř

Postup:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Dvě vejce rozkrájejte na menší kousky a zbylá dvě na měsíčky (využijete na ozdobení salátu). Zeleninu nakrájejte nadrobno, kedlubnu na tenké proužky, saláty natrhejte, z jarní cibulky nakrájejte jen nať. Vše smíchejte do salátové mísy a ochuťte zálivkou, kterou jste si připravili smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, dijonské hořčice, nadrobno nakrájené šalotky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr ozdobte měsíčky vajíček.

Zdroj: Naturhouse, Naturhouse-cz.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
29
3. 2019
29.3.2019 - Seminář, školení
UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ
2
4. 2019
2.4.2019 - Seminář, školení
Olomouc,
BEA campus Olomouc
UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ
9
4. 2019
9.4.2019 - Seminář, školení
Praha,
Konferenční centrum CITY - Pankrác
10
4. 2019
10-12.4.2019 - Konference
Rychnov nad Kněžnou, Hotel Studánka****
26
4. 2019
26.4.2019 - Seminář, školení
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí