Úterý, 19. března 2024

Ve Varnsdorfu hořela černá skládka v areálu bývalé slévárny

Ve Varnsdorfu hořela černá skládka v areálu bývalé slévárny

Ve Varnsdorfu na Děčínsku hořela dnes odpoledne černá skládka v areálu bývalé slévárny. Hasiči tam nevyjížděli poprvé, už v minulosti tam několikrát hořelo. Kvůli požáru byl omezen provoz ve frekventované Mladoboleslavské ulici. Oheň se ale poměrně rychle podařilo dostat pod kontrolu. ČTK to řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Škody ani příčiny zatím nejsou známé.

Oheň byl na operační středisko hasičů nahlášen kolem 14:50. "Je to pro nás černá můra," řekl ČTK velitel místních dobrovolných hasičů Jiří Sucharda. Odhaduje, že k požáru v areálu vyjížděli už zhruba dvacetkrát. Vždy šlo podle něj o úmyslné zapálení, pachatele se ale nikdy dopadnout nepodařilo. "Myslím, že už to shořelo dokonale a mimo hlavní budovy, která zůstala zachovaná, už není, co by tu shořelo," poznamenal.

Hasiči areál kontrolují, přesto se tam stále objevuje odpad, jako jsou třeba pneumatiky. "Dnes shořela původní hala, kde se kdysi dávno odlévala šedá litina. Shořela celá. Byly tam pneumatiky, oleje, barvy a další odpady," řekl velitel hasičů. Černý kouř, který s areálu stoupal, byl zdaleka viditelný. Poměrně rychle se ale rozptýlil, nebylo tak podle Suchardy třeba obyvatele varovat. Po 17:00 hasiči postupně požár dohašovali a hledali případná skrytá ohniska.

Zdroj:ČEÚ
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů