Pátek, 19. dubna 2024

Praha uspořádá pro firmy konferenci o udržitelném rozvoji

Praha uspořádá pro firmy konferenci o udržitelném rozvoji

Hlavní město uspořádá konferenci o udržitelném rozvoji, kde městským částem a firmám představí ekologická řešení pro zlepšování životního prostředí. Na přednáškách a workshopech bude představena možná spolupráce mezi podniky a úřady nebo odpovědné zadávání veřejných zakázek. Novinářům to dnes řekla radní pro životní prostředí Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Konference se uskuteční 31. října v Národní technické knihovně.

"Mezi hlavnímu tématy konference bude i Strategie adaptace hlavního města Prahy na klimatickou změnu, což je jeden ze zásadních dokumentů pro budoucnost města," uvedla Plamínková. Na konferenci budou dále přednesena témata, jak mohou města naplňovat cíle udržitelného rozvoje, jaký vliv má environmentální odpovědnost na prosperitu firmy nebo městské části.

Konference bude rozdělena do čtyř bloků, na kterých se podílejí například ministerstvo životního prostředí a práce a sociálních věcí, Vysoká škola ekonomická v Praze, Praha 7, Biopekárna Zemanka nebo Toulcův dvůr. Dva bloky budou věnované přednáškám, další dva workshopům. Součástí konference budou i prezentace zhruba 30 organizací.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů