Úterý, 19. března 2024

ŘSD oplotí po celé délce D6 v Karlovarském kraji, kvůli zvěři

ŘSD oplotí po celé délce D6 v Karlovarském kraji, kvůli zvěři

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oplotí po celé délce dálnici D6 v Karlovarském kraji. Ploty se stavějí na více než 30 kilometrech. Mají zejména zabránit vnikání zvěře na vozovku a následným nehodám, řekl ČTK ředitel krajské pobočky ŘSD Lukáš Hnízdil.

Celkem tak ŘSD nyní staví drátěné ploty, které jsou zapuštěny až po úroveň terénu, na 33 kilometrech dálnice v kraji. Náklady na oplocení mají být 34 milionů korun a hotovo má být do konce roku, uvedl Hnízdil.

"V dřívějších dobách se oplocení vůbec nedělalo, pak se dělalo jen v lesních úsecích. Dnešní trend je, že se oplocuje celá dálnice. Takže tam, kde zatím nebylo, tak ho doplňujeme," řekl ČTK.

ŘSD vycházela i z policejních statistik nehod. Podle krajské policejní mluvčí Kateřiny Böhmové je ve statistikách od ledna do konce srpna 13 nehod aut se zvěří, z toho pět na úseku mezi Karlovými Vary a Sokolovem, osm nehod se stalo mezi Sokolovem a Chebem. Nejčastěji se zvířata dostávají pod kola aut v okolí Lokte a Březové na Sokolovsku.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů