Pátek, 29. března 2024

Hlasujte a vyhrajte v soutěži Pasivní dům 2018

Hlasujte a vyhrajte v soutěži Pasivní dům 2018

Odstartovalo hlasování v soutěži o nejlepší pasivní a úsporné budovy Česka za rok 2018. Pomozte vybrat ten nejlepší i Vy. Připraveny jsou ceny pro vítěze i pro hlasující.

O přízeň odborné poroty i veřejnosti soupeří v soutěži Pasivní dům 2018 celkem 67 úsporných budov - rekonstrukcí i novostaveb, a to ve dvou kategoriích ,,ZELENÁ REKONSTRUKCE" a ,,ZELENÁ NOVOSTAVBA". Odborná porota své favority již vybrala, nyní je řada na veřejnosti. Mezi přihlášenými stavbami je mimojiné 29 rodinných domů podpořených z programu Nová zelená úsporám a 24 veřejných budov, které obdržely finanční podporu z Operačního programu Životní prostředí.

Každý hlasující má k dispozici tři hlasy, které může libovolně rozdělit mezi obě kategorie. Hlasovat může pouze jednou - přes hlasovací formulář na stránkách www.pasivni-dum.cz. Jako odměnu obdrží volnou elektronickou vstupenku na veletrh FOR PASIV 2019 a zároveň se může zapojit do tipovací soutěže o věcné ceny.

Domy, které obdrží od veřejnosti v jednotlivých kategoriích nejvíce hlasů, získají Cenu veřejnosti a zajímavé odměny. Mezi výhrami jsou finanční dary, vychytávky do domu (řídící systém Haidy, chytré osvětlení), víkendové pobyty v pasivním domě v Českém ráji, mobilní telefon či zapůjčení elektromobilu na víkend.

Hlasovat můžete od 17. prosince 2018 až do 29. ledna 2019 do 12:00 hodin. Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen proběhne na veletrhu FOR PASIV 2019 v Praze.

TIPNĚTE SI A VYHRAJTE
Zajímavé odměny jsou připraveny i pro hlasující. Stačí, když během hlasování odpovíte na soutěžní otázku: ,,Kolik hlasů obdrží vítězný dům v kategorii ZELENÁ REKONSTRUKCE a kolik v kategorii ZELENÁ NOVOSTAVBA?". Zvítězí ten hlasující, který se ve svém odhadu co nejvíce přiblíží skutečnosti. Malou nápovědu nabízí stránky www.pasivni-dum.cz, kde je možné nalézt informace o vítězných projektech a počtech hlasujících v minulých letech. Vyhlašovatelem soutěže je Státní fond životního prostředí České republiky a společnost ABF ve spolupráci s Centrem pasivního domu.

CHCI HLASOVAT

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů