Úterý, 19. března 2024

V Sokolově přibudou další kontejnery na třídění oleje

V Sokolově přibudou další kontejnery na třídění oleje

V Sokolově přibudou další čtyři odpadní nádoby na použité tuky a oleje. Zájem o třídění použitého kuchyňského oleje ve městě vzrostl, současných osm kontejnerů lidé zvládají rychle zaplnit, řekl ČTK místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS). Kontejnery na olej jsou v Sokolově k dispozici od roku 2017.

"My jsme neočekávali, že kontejnery na olej, které v Sokolově máme, budou naplněny v takové míře. Těší nás to dvojnásob. Olej se vrací jako surovina a také nám nezatěžuje čistírnu odpadních vod," řekl Jakobec. Zájem o třídění oleje se podle něj výrazně zvýšil v posledních měsících.

Použité kuchyňské tuky a oleje mohou lidé do kontejnerů odkládat v PET lahvích. V současné době jsou kontejnery umístěny v centru města v ulici Karla Havlíčka Borovského před obchodním domem Ural, na sídlišti Michal v ulici Alšova u výměníkové stanice a na sídlišti Vítězná ve Spartakiádní ulici.

Třídění odpadu město Sokolov podporuje například také zapůjčením domácích kompostérů, kam mohou majitelé rodinných domků odkládat biologicky rozložitelný odpad. Obyvatelé Sokolova mohou od města také zdarma získat tašky na snadnější třídění plastů, papíru a skla. Ve městě jsou rozmístěny i kontejnery na použité baterie.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů