Sobota, 20. dubna 2024

Beyoncé nabízí fanouškům lístky zdarma, pokud se stanou vegany

Beyoncé nabízí fanouškům lístky zdarma, pokud se stanou vegany

Pěvecká superstar Beyoncé a její manžel, raper Jay-Z nabízí fanouškům možnost vyhrát lístky zdarma na jejich koncerty na příštích 30 let, pokud se alespoň na měsíc stanou vegany. Informovala o tom agentura Reuters.

Nabídku zpěvačka oznámila svým 123 milionům fanoušků na instagramu ve středu večer s tím, že je na podporu projektu Greenprint. Jeho cílem je přimět lidi, aby přispěli k ochraně životního prostředí tím, že přejdou na rostlinou stravu. Podle pravidel soutěže dostane jeden fanoušek dva lístky na veškerá turné obou celebrit v nadcházejících 30 letech.

Beyoncé přislíbila, že bude jíst rostlinou stravu k snídani a v pondělky se bude stravovat bezmasými jídly. Jay-Z se zavázal, že alespoň dvě jeho jídla denně budou rostlinná.

Projekt Greenprint je duchovním dítětem osobního trenéra Beyoncé, Marca Borgese, který loni v prosinci o veganství a cvičení vydal knihu. Předmluvu napsali Beyoncé a Jay-Z.

Nejvíce pro ochranu životního prostředí podle závěrů studie publikované loni v červnu ve vědeckém časopisu Science mohou lidé udělat tím, že se vyhnou masu a mléčným výrobkům. Takový krok by podle studie totiž přispěl k nižší spotřebě vody, snížil by množství plynů vydávanými zvířaty a snížil by emise spojené s dopravou.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů